facebookinstagramyoutubeKontaktperson 

Christian Frank 

 

Telefon 

918 10 606

 

Epost 

post@kirkerudgard.no 

 

Adresse 

Kirkerud Gård

Gamleveien 712 

1487 Hakadal

 

Om oss

firklover-cropEt firkløver i familien Frank deltar i Inn på tunet-virksomheten. Christian er daglig leder. Sammen med kona Kari eier han Kirkerud og han har sitt daglige virke på gården. Han er født og oppvokst på Kirkerud og overtok gården fra sin far, Pål. Ingunn og Pål bor i drengestua og er engasjert i Inn på tunet. Vi som utgjør firkløveret utfyller hverandre kompetansemessig.

Christian
Christian er vokst opp på gården og jordbruk har vært en viktig del av livet hans i alle faser. Han har agronomutdanning og praksis fra ulike bruk, før han selv overtok slektsgården i 1992. Christian har blant annet vært agronom og senere fjøsmester på Kongsgården.

På gutterommet lærte Christian å spille gitar i ungdomsårene og fortsatte den musikalske karrieren som bassist i ulike band som for eksempel Caledonia Jazzband fra tidlig på 80-tallet og Christiania Jazzband. Etter hvert erstattet han kontrabassen med treblåserinstrumenter og er bl.a. saxofonist i sitt eget band Lucky Seven og i Tore Jensens Jazzband. I tillegg deltar flere familiemedlemmer i bandet Frank Superior Jazzband.

I Inn på tunet-virksomheten på Kirkerud har Christian ansvar for arbeidspraksis i regi av NAV og for musikkgrupper i regi av kommunen. Å arbeide med mennesker og å bruke jordbruket og musikken i den forbindelse, er meningsfullt og morsomt, sier Christian. 


Kari
Kari er utdannet spesialist i klinisk psykologi. Hun har privatpraksis, har utgitt boka ”Du ser jo så godt ut! Kronisk sykdom bak fasaden” (Gyldendal Akademisk, 2013), har bidratt i læreverket Psykologi 2 (Aschehoug, 2011) og driver kurs- og foredragsvirksomhet. Hun har lang erfaring som psykolog i rehabilitering og har tidligere vært ansatt som seniorrådgiver i Helsedirektoratet.

Karis rolle i Inn på tunet-virksomheten er å bidra til videreutvikling av tilbudet og til faglig påfyll relatert til psykologiske aspekter, samt kurs og foredrag. Hun er opptatt av forebygging, samspill, miljø og aktiviteter som stimulerer til livsglede.


Ingunn
Ingunn er utdannet agronom, hun er gift med Pål og har sitt daglige virke i Grønt arbeid/APS på Kirkerud. Ingunn har lang erfaring med Inn på tunet-aktiviteter, før det ble et begrep, bl.a. gjennom å være støttekontakt i mange år. Ingunn har vært melkebonde. Hennes spesialfelt er terapeutisk hagebruk og hun er særlig inspirert av arbeidet hos nordiske venner, som for eksempel Alnarp i Sverige.

Mattradisjoner er en stor interesse for Ingunn, som hun aktivt bringer inn i Inn på tunet-virksomheten. Sanselighet knyttet til mat kan gi inspirasjon til livet generelt. Ingunn legger gjerne til rette for at flere kan oppleve gleden over å dyrke og tilberede mat samt å dele et måltid. Dette krydrer hverdag og fest på Kirkerud.

Ingunn og deltakerne lager oppskriftsbok og tar vare på gode minner. Produktene er viktige, men hos oss er prosessen og de gode øyeblikkene underveis minst like sentrale.


Pål
Pål er musiker, vedprodusent, kompostmester og en levende forteller av historien på Kirkerud gård. Han var hovedperson i TV-serien ”Fjernsynsgården” på 60-tallet og har deltatt i en rivende utvikling i norsk landbruk. I dag holder han foredrag med utgangspunkt ”Fjernsynsgården” som belyser både lokalhistorien i Hakadal og metoder for gårdsdrift i den tidsepoken.

Til daglig er Pål engasjert i forefallende gårdsarbeid, samtidig som han opprettholder et aktivt musikkliv. Pål har lang musikalsk erfaring som spenner fra barokkmusikk til jazz. Han trakterer instrumenter som kontrabass og piano og trombone er hans hovedinstrument.