facebookinstagramyoutubeKontaktperson 

Christian Frank 

 

Telefon 

918 10 606

 

Epost 

post@kirkerudgard.no 

 

Adresse 

Kirkerud Gård

Gamleveien 712 

1487 Hakadal

 

Kultur

GuitarHandsMusikk
Musikken står sentralt på Kirkerud og har vært utgangspunkt for Inn på tunet-virksomheten på gården fra starten. Tre generasjoner er aktive utøvere på vokal, piano, bass og en rekke blåseinstrumenter. Gjennom flere tiår har Frank-familien vært knyttet til miljøet rundt New Orleansjazzen i Oslo. For tiden gjør den yngste generasjonen seg bemerket med egenskrevne låter i pop-/ soulmusikksjangeren.


terapi-quoteMusikk som kommunikasjonsform er viktig for oss. Instrumenter og klanger kan nå lenger enn ord. Musikk kan skape kontakt og bidra til sterke opplevelser. Uavhengig av musikalske ferdigheter kan vi utfolde oss i relasjon og samspill gjennom musikken. Trygge rammer er en forutsetning for å utvikle seg i et fellesskap

 

Matkultur
Duften fra basilikumen du har sådd selv, synet av paprikaen terapeutiskhagearbeiddu har fulgt fra et lite frø, smaken av egendyrkede cherrytomater og gleden over å blande din egen pesto av løpstikke, olje og gode krydder gir hverdagslykke. Lyden av sprøtt knekkebrød og fryden over stabler med nystekte flatbrød kan være symboler på en vellykket arbeidsdag og et godt arbeidsfellesskap.

 

Kulturuka på Kirkerud
Kulturuka er et årlig arrangement i uke 34. Her er kortreist kultur for folk på tvers av generasjoner. Kulturuka spenner over et vidt spekter fra teater , kunstutstillinger, kåseri og visekveld til jazz i siloen.

Program finner du i aktivitetskalenderen.

 

Fotokurs

Torsdag 21.8. kl. 18:00. Tre timers innføringskurs i digital speilrefleks, inkl. speketallerken og drikke. Kr. 800,-.  Påmeldingsfrist 17.08.14. 

Kurset omfatter: Bli kjent med kameraet ditt, blender og lukker og samspillet mellom disse, ISO, lysmåling, objektivet/brennvidde og praksis utendørs. 

Om kursholderen: Guro er utdannet adjunkt og har i tillegg en fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography. Siden våren 2009 har hun drevet eget firma og lever av fotografering. For mer informasjon, se www.guroskjelderup.com. Påmelding: guro81@me.com.

 

 

Redesign - foredrag og kurs
Foredraget gikk av stabelen i kulturuka 2013. 

Kurs i redesign på Kirkerud kommer. Da kan du lage flotte gaver til deg selv og andre! Har du gamle slips eller kanskje noen klær du har hatt liggende lenge uten å bruke, som du ikke har hjerte til å kaste? Eller har du noen pene broderier som hang på bestemors vegg, men som du ikke har funnet en plass til ennå? Alt dette kan få nytt liv med redesign! På kurs kan du lære teknikker og få inspirasjon. Kursene på Kirkerud har inntil 10 deltakere. Vi har både helgekurs og kurs som går over flere uker. Du kan få med deg en gruppe kolleger eller venner til lukkede kurs eller melde deg på åpne kurs. Mer informasjon om produkter og teknikker finner du på bloggene til kursholder Kristin Jørgenvåg. Ta kontakt for nærmere info om nye kurs.

www.kristinsroedetraad.blogspot.com   http://kristinsroedetraad.blogspot.no/p/redesign.html 


Kursholder Kristin Jørgenvåg er utdannet kunst- og håndverkslærer og har lang erfaring fra kursvirksomhet og kreativt arbeid på folkehøgskoler og ellers i skoleverket. «Gi rom for kreativitet», er hennes oppfordring til deg!
Hvis du vil delta på kurs, ta kontakt pr. e-post: post@kirkerudgard.no

 

Flytopplevelse

Å skape noe kan gi flyt. I flytsonen blir vi oppslukt av det vi holder på med, det er noe vi mestrer som samtidig gir oss utfordringer. I aktiviteten glemmer vi tid og sted, vi føler oss ett med det vi gjør. Flytopplevelsen er som vitamininnsprøytninger. Den gir oss stadige tilbakemeldinger om at vi kan, vi duger, vi får til. Dette gir næring til god selvfølelse. Å ha et fellesskap om det å skape, som gjennom musikk, dyrking, fotografering, redesign eller for den saks skyld ved å samskape gode stemninger rundt et måltid kan gi dobbelt påfyll.